Muži přehráli Svéradice, žáci ve Stříbře zklamali

07.06.2015 07:45

1.A třída muži : LUBY A - SVÉRADICE 4:2 (2:0) V posledním utkání jara na vlastním hřišti přivítali domácí mužstvo FK Svéradice. Hosté se dostavili pouze s jedním hráčem na střídání, což se projevilo hlavně ke konci utkání, kdy jim došly síly a jen díky střelecké smůle na domácích kopačkách odjížděli „jen“ se 4 góly ve vlastní brance. Po úvodních 20 minutách utkání, kdy se domácí obraně dařilo eliminovat hostujícího střelce Beránka, unikl ve 24. minutě po pravé straně Karel Křížek a jeho přihrávku proměnil na 1 : 0 Jerome Cole. O dvě minuty později mě velkou šanci Karel Švátora, ale jeho střela skončila pouze na tyči. Vše si vynahradil ve 41. minutě, kdy se prosadil v pokutovém území hostů, získal míč a zvýšil na 2 : 0 pro domácí. Hned v úvodu druhé půle, ve 47. minutě, dostal ideální přihrávku od Volty Koželuha Jerome Cole a po samostatném nájezdu zvýšil už na 3 : 0 pro domácí. Hostům ještě svitla naděje na zdramatizování utkání, když nejprve v 58. minutě střelou pod břevno snížil Jakub Lávička na 3 : 1 a v 61. minutě zblízka na 3 : 2 střílel Martin Chaloupka. Domácí ale po chvilkovém výpadku opět zabrali a v 66. minutě už vedli opět o dva góly, kdy se po centru Marka Pivoňky na 4 : 2 trefil opět Karel Švátora. Od té chvíle domácí zcela ovládli utkání, vytvořili si dobré střelecké příležitosti, ale šance Cola, Švátory, Koželuha a Sysla zůstaly nevyužity.

branky: 24. a 47. Cole Jerome, 41. a 65. Švátora Karel  -  58. Lávička Jakub, 61. Chaloupka Martin. Rozhodčí:  Lukáš Kříž, Hodek Jakub, Šlajs Jakub;  ŽK 1 : 3. Diváků 160.

Sestava : Kalaš Jan, Křížek Karel, Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Čipera Pavel (73. Voráček Přemysl), Cole Jerome, Švátora Karel (79. Sysel Petr), Turner Václav, Čížek Aleš (55. Voráč Jan) a Pivoňka Marek (85. Havlovic Marek).

OP muži : BOLEŠINY - LUBY B 0:3 (0:1) branky: Šůs Miroslav 2, Voráč Jan. V zápase, ve kterém už oběma soupeřům prakticky o nic nešlo, dokázala naše rezerva oplatit domácím porážku 0:1 z úvodu podzimní části soutěže i "s úroky".

KS dorost : BLOVICE - LUBY 2:2 (0:1) PK 4:5 branky: Šleis Karel 2.

KP žáci st. : STŘÍBRO - LUBY 6:2 (3:1)  K poslednímu utkání na hřišti soupeře zajížděli žáci Startu Luby na trávník Baníku Stříbro. Od 13,00 hodin za úmorného vedra nastoupila obě družstva z úzkým kádrem hráčů (domácí pouze s 11 hráči, hosté dohrávali s jedním na střídačce), přesto podali domácí velmi dobrý výkon a zaslouženě zvítězili. Hosté jim ale celkem hladké vítězství umožnili svým špatným a nesoustředěným výkonem bez bojovnosti a se spoustou chyb, jedinými světlými okamžiky byly dvě vydařené akce, po kterých v 10. a 60. minutě skóroval Radek Mužík.

branky: 10. a 60. Mužík Radek 2. Sestava : Schejbal David, Gajdoš Kamil, Kaňák Nicholas, Štilip Jakub, Keřlík Adam, Černý Dominik, Flosman Pavel, Pivoňka Matěj, Mužík Radek, Maňas Vít, Votava Tomáš a Kafka Filip.

KP žáci ml. : STŘÍBRO - LUBY 2:1 (0:0)  branky: Janda Leon. Zápas hraný od 14,45 hod v úmorném vedru byl vyrovnaný, domácí Stříbro rozhodlo o svoji výhře brankou 55. minutě utkání po přečíslení lubské obrany.

OP žáci ml. : TJ SUŠICE B - LUBY B 3:2 (2:0)  branky: 13. M.Podlipský, 28. E.Hrůza, 54. J.Krištof - 31. T.Votava, 45. J.Holý; Rozhodčí: Petrželková; Diváci: 30.