Muži v KP zdolali ambiciózní Lhotu, žáci Nýrsku nadělili dvakrát "bůra"

19.03.2016 19:43

KP muži : START LUBY - TJ SOKOL LHOTA 2:1 (1:0) Ambiciózní Lhota začala utkání sebevědomě a první čtvrthodinu byla aktivnějším a lepším týmem. Luby postupem času hru vyrovnaly, přišly brankové příležitosti na obou stranách. Luby šly do vedení v 41. minutě, kdy střílený centr Voráče dokázal dopravit do sítě rychlonohý Jerome Cole. I druhý poločas začala ve snaze o vyrovnání aktivněji Lhota, v 66. minutě se dočkala vyrovnání nechytatelnou střelou Fialy z přímého kopu. V 71. minutě putoval předčasně do sprch po druhé ŽK lhotský kanonýr Strejček a naši hráči nakonec dokázali přesilovku využít díky akci Karla Švátory, který se prosadil střelou z hranice pokutového území v 87. minutě. Tři velice cenné body tak zůstaly k radosti přítomných diváků v Lubech.

Branky: 41. Cole Jerome, 87. Švátora Karel - 66. Fiala Vladislav. Rozhodčí: Lego Jan - Homr Michal, Mazán Jan, ŽK 1:2, ČK 0:1 (71. Strejček Matěj),120 diváků.Sestava Luby : V. Hromada – K. Křížek, J. Voráč, V. Koželuh, M. Vejskal, P. Voráček (83. J. Nešpor), J. Cole, K. Švárora, M. Pivoňka, R. Švec, M. Sysel.

KP žáci st. : NÝRSKO - LUBY 2:5 (2:2)  Také ve druhém utkání jara na půdě soupeře se lubským žákům dařilo a ze hřiště Nýrské Okuly si odvezli cenné vítězství 2 : 5. Ve vyrovnané první půli se jako první ujali vedení hosté, když v 7. minutě po centru Tomáše Votavy na 0 : 1 střílel Kamil Gajdoš. Domácí srovnali na 1 : 1 v 15. minutě z přímého kopu, autorem gólu byl Filip Mašat. O dvě minuty později, v 17. minutě centroval z pravé stany hostující Jan Holý, přesně našel Leona Jandu, který hlavou, s přispěním domácího obránce, překonal brankáře a hosté vedli 1 : 2. Ve 32. minutě domácí znovu vyrovnali stav utkání na 2 : 2, kdy z pokutového kopu, nařízeného za faul brankáře, srovnal Marek Jarko. Také ve druhé půli předváděli oba soupeři fotbal plný nasazení a bojovnosti, hosté však měli víc střeleckého štěstí a tak utkání nakonec rozhodli ve svůj prospěch. Nejprve ve 47. minutě se znovu ujali vedení po standardní situaci, kdy si domácí obránce, ve snaze odvrátit centrovaný míč, srazil centr do vlastní branky a hosté vedli 2 : 3. V 59. minutě hostující kapitán Matěj Pivoňka převzal míč na půlící čáře, prošel až před domácího brankáře, ale jeho střela skončila pouze na tyči. K odraženému míči se dostal Kamil Gajdoš, který povedenou střelou přehodil domácího brankáře a hosté vedli 2 : 4. V samotném závěru utkání, v 70. minutě, se v pokutovém území domácích dostal k míči znovu Kamil Gajdoš a svým třetím gólem uzavřel skóre utkání na 2 : 5.

Branky: 15.Mašat Filip ,32.Jarko Marek  -  7.,59. a 70.Gajdoš Kamil , 17. Janda Leon,47. vlastní.Rozhodčí: Petržílka Jiří, ŽK 1:0, 50 diváků.Sestava : D. Schejbal – P. Strolený, J. Holý, J. Štilip, D. Hajšman, J. Petrželka, M. Pivoňka, P. Flosman, L. Janda, K. Gajdoš, V. Maňas – J. Říha, T. Votava, O. Přibyl

KP žáci ml. : NÝRSKO - LUBY 1:5 (0:1) branky: 12. Pretzelmayer Jakub, 34. Řeřicha Václav, 38. Tomaka Štěpán, 45. Zemančík Martin, 46. vlastní. Zasloužené vítězství, které naši hráči zvýraznili především 4 brankami v druhém poločase. Přestože z důvodu především nemocí chybělo několik hráčů základní sestavy, měly Luby po celý zápas převahu a domácí do větších šancí nepouštěly. 

přátelsky :

muži : LUBY B - VRHAVEČ 2:5 (2:1)

dorost : POCINOVICE muži - LUBY dorost 3:1