Žáci v derby s Klatovy 3:3 na body

14.06.2017 06:32

FINÁLOVÉ TURNAJE PŘÍPRAVEK PKFS  :

Vítezstvím v finálovém turnaji OFS Klatovy si náš tým mladší přípravky zajistil právo účasti v krajském finále, které proběhlo v pátek 9.6. v sportovním areálu v Rakové u Rokycan. Turnaje se zúčastnilo pouze 5 vítězů turnajů OFS. V turnaji zvítězil tým SK Petřín Plzeň, Luby obsadilo 4. místo.

KP muži : CHOTÍKOV - LUBY 2:1 (1:1) Vlivem několika dalších absencí a zranění musel trenér Vl. Smolík přeskupit sestavu, např. na místě stopera zaskakoval útočník Šleis, do základní jedenáctky se vešlo několik dalších dorostenců. Přesto Luby vstoupily do zápasu výborně, v 2. minutě se trefil z hranice šestnáctky křížnou střelou Dominik Raišl. Chotíkov měl ale celý první poločas více ze hry, jeho převahu vyjádřil vyrovnávací brankou kapitán David Míka. V druhém poločase Luby hru vyrovnali, sám na branku Chotíkova šel mladík Martin Svoboda, bohužel šanci neproměnil. Když už se diváci začínali těšit na penaltový rozstřel, přišel rychlý protiútok Chotíkovat, který zakončil Filip Soukup brankou na 2:1 pro domácí. Luby se nevzdávaly, tlačily se do šestnáctky Chotíkova. V samotném závěru byl faulován v pokutovém území Jerome Cole, faulující hráč navíc poté zahrál evidentně rukou, ale píšťalka hlavní rozhodčího zůstala němá.

branky: 33. Míka David, 81. Soukup Filip - 2. Raišl Dominik.  Rozhodčí: Lhoták Luděk - Šiška Pavel, Fillinger Miloš, 40 diváků.

OP muži : LUBY B - HARTMANICE 2:1 (2:0) Oboustraně velice průměrné utkání, o vítězství rozhodla naše rezerva v prvním poločase brankami Koželuha a Michala Pivoňky. branky: 33. Koželuh Vojtěch, 44. Pivoňka Michal - 61. Koryťák Ondřej. Rozhodčí: Rubáš Jakub, 110 diváků, ŽK 3:4, ČK 0:1 (90. Krátký Antonín).

KP žáci st.: LUBY - KLATOVY 1:3 (1:2) Lubští starší žáci sice měli po většinu utkání více ze hry, ale o výsledku rozhodly dvě standartní situace těsně po vedoucí brance Jana Holého. Tyto standartky dokázaly Klatovy i s přispěním laxního bránění Lub využít a otočily tak bleskurychle skore ve vlastní prospěch. V úvodu druhé půle měli velkou šanci k vyrovnání po chybě v rozehrávce Klatov Jan Hajšman a následně Radek Holub, ale nevyužili ji. Do konce zápasu se už Lubům přes veškerou snahu vyrovnat nepodařilo, naopak v 58. minutě dal výsledku definitivní podobu klatovský Petrželka.

branky: 13. Holý Jan - 15. Šlechta Lukáš, 19. Hais Daniel, 58. Petrželka Vojtěch. Rozhodčí: Mazanec Marek, 60 diváků ,ŽK 3:1. 

KP žáci ml.: LUBY - KLATOVY 3:2 (0:0) Mladší žáci oplatili svým soupeřům porážku z podzimu. Po bezbrankovém poločase se Klatovy dostaly rychle do dvoubrankového vedení, ale Luby nesložily zbraně a po dvou bleskových akcích Štěpána Tomaky s rychlonohým Jakubem Javorským dokázaly vyrovnat. Když v 54. minutě prošel klatovskou obranou jako nůž máslem další rychlík Janko Chudý, mohli domácí diváci opět slavit. Do konce zápasu si už Luby vítězství pohlídaly.

branky: 43. Javorský Jakub, 45. Javorský Jakub, 54. Chudý Jan - 32. Poláček Petr, 34. Kamenský Lukáš. Rozhodčí: Mazanec Marek, 60 diváků.