Smutné derby s Pačejovem skončilo těsnou výhrou

22.03.2015 09:42

Za svého spoluhráče Josefa Javorského, který zemřel po těžké nemoci v neděli 15. března ve věku 32 let, bojovali v sobotu fotbalisté Startu Luby. A jeho památku uctili kromě zapálených svíček, květin a minuty ticha na začátku zápasu i vítězstvím. V pošumavském derby 1. A třídy porazili na domácím hřišti Pačejov.

1. A třída muži : START LUBY A - PAČEJOV 1:0 (1:0) branky: Koželuh Vojtěch. Rozhodčí: Fillinger Miloš, Kafka Václav, Bína Roman; ŽK: 1:1; Diváků 250. Utkání začalo minutou ticha a vzpomínkou na spoluhráče a kamaráda Josefa Javorského, který po zákeřné nemoci navždy opustil fotbalový trávník.Ve vyrovnané první půli se dokázali gólově prosadit jen jednou domácí hráči, když ve 34. minutě na 1:0 skóroval Vojta Koželuh po kombinační akci. Ve druhé půli měli mírně navrch domácí, ale ani jedno z mužstev si nevypracovalo nějakou vyloženou šanci. Jedinou vážnější šanci ve druhé půli měli hosté v 74. minutě, kdy po perfektně kopnutém trestném kopu nastřelili břevno domácí branky. Domácím se tak podařilo uhájit těsné vítězství a připsat si další tři mistrovské body, na jaře potřetí za sebou za jednobrankovou výhru.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Voráč Jan (88. Pivoňka Marek), Křížek Karel, Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Kvítek Patrik (83. Havlovic Marek), Voráček Přemysl (79. Čipera Pavel), Sysel Marek, Turner Václav a Čížek Aleš.

OP muži : SUŠICE B - LUBY B 1:0 (1:0) Zápas na UMT přinesl rychlý, svižný fotbal. Domácí rezerva byla lepší v prvním poločase, lubská pak v poločase druhém. O výsledku k naší smůle rozhodla branka z 1. minuty, ostatní šance na obou stranách zůstaly nevyužity.

KS dorost - ŽÁKAVA - LUBY 4:2 branky: Lysek Jakub, Šleis Karel. ŽK: 0:2, ČK: 0:1.

Sestava hostů: Jiřinec Pavel - Flax Tomáš, Lysek Jakub, Toman Ondřej, Kalista Radek - Mašek Michal - Talaš Jakub, Šleis Karel (ŽK+ŽK+ČK), Hosnedl Adam, Bureš Tomáš - Šilha Radek, střídal: Plánička Václav.

KP žáci st. : FK CHMEL BLŠANY - LUBY 5:1 (1:0) branka :  43. Matěj Pivoňka. Rozhodčí: Kvasnička. Hosté v kombinované sestavě bez několika opor na domácí nestačili a po velmi slabém výkonu odjeli s porážkou 5:1. Během první půle drželi krok se soupeřem díky jeho střelecké nemohoucnosti. Na začátku druhé půle sami nabídli domácím brankovou příležitost, když hned po rozehrání a hrubé chybě v zadních řadách soupeř skóroval do prázdné branky na 2 : 0. Jiskřičku naděje ještě vykřesal ve 43. minutě Matěj Pivoňka, který snižoval na 2 : 1 po centru Dominika Černého, ale po zranění dvou hráčů hosté rezignovali a dovolili domácím ještě třikrát skórovat.

Sestava hostů: Schejbal David, Gajdoš Kamil, Stelzer Jakub, Štilip Jakub, Toman Petr, Černý Dominik, Flosman Pavel, Pivoňka Matěj, Kaiser Ondřej, Keřlík Adam,  Votava Tomáš a Kafka Filip.

KP žáci ml. : K CHMEL BLŠANY - LUBY 0:4 (0:1) branky: Ouřada Filip 2, Hajšman Daniel  a Janda Leon. Lubští mladší žáci si v zápase v blšanském fotbalovém areálu vybrali notnou dávku štěstí, když střely domácích hráčů několikrát skončily na tyčích či břevnech jejich branky. Přestože odjeli k zápasu ve velmi prořídlé sestavě, prakticky s minimálním počtem hráčů, v zápase nic nevypustili a v zakončení byli úspěšnější než domácí hráči. Skóre otevřel v prvním poločase povedenou střelou Dan Hajšman, po přestávce se dvakrát prosadil rychlonohý Filip Ouřada a zápas uzavřela ukázková akce, když přesný centr po spolupráci Hajšman - Votava uklidil hlavou do domácí branky kapitán Leon Janda.