Radek Pikhart - 50 let

01.02.2023 12:52

Vážení sportovní přátelé,

dne 1. 2. 2023 se dožívá významného životního jubilea 50 let Ing. Radek Pikhart, předseda TJ START LUBY, z.s.

V tomto klubu působil od malička jako hráč fotbalového oddílu, později i jako hráč hokejového oddílu, kde dosahoval velmi dobrých sportovních výsledků a získal nejednu týmovou i individuální trofej. Jak ve fotbale, tak v hokeji nastupoval ještě po čtyřicítce jako aktivní hráč do soutěžních utkání.

Když bylo třeba řešit vedení tělovýchovné jednoty, souhlasil s kandidaturou a následně byl jednomyslně zvolen předsedou TJ. Navázal tak na funkcionářskou činnost svého dědy a otce. V dubnu 2023 to bude již 10 let od jeho volby a nutno říci, že se obklopil skupinou schopných kamarádů a pod jeho vedením jednota opravdu vzkvétá. Ve sportovní činnosti ve fotbalovém oddílu se dlouhodobě vsadilo na výchovu mládeže. Máme 11 družstev mládežnických a 2 družstva dospělých, ač je to velmi náročné jak organizačně, tak finančně.  Radek ještě při této činnosti již několik sezón trénoval dorost. V současné době je trenérem mužstva MUŽI A v krajském přeboru I. A třídy. Nadále působí jako trenér i v hokejovém oddíle, kde došlo rovněž k omlazení a stabilizaci družstva, hrajícího od letošní sezóny Krajskou soutěž mužů Plzeňského kraje – skupinu A.

Samostatně je pak třeba vyzdvihnout jeho aktivní přístup ke zlepšování celého sportovního areálu v Lubech. V loňském roce k hlavnímu a tréninkovému hřišti přibylo ještě třetí s umělým povrchem a kvalitním osvětlením. To bylo rozšířeno i na tréninkové hřiště, takže se výrazně zvýšila využitelnost areálu. Nelze vypsat všechny jeho aktivity a přínosy pro rozvoj sportu v Lubech.

TJ START LUBY, z.s. přeje svému předsedovi Ing. Radku Pikhartovi i jeho rodině hodně štěstí, zdraví a neutuchající aktivitu pro naši jednotu.