Obnovená premiéra v KP vítězná

09.08.2015 09:29

KP muži : SSC BOLEVEC - LUBY A 0:2 (0:1)  Obnovená premiéra v KP se odehrála v nám dobře známém prostředí - na plzeňském Bolevci, kde jsme před více třemi lety zvítězili v bárážovém utkání 3:0 a potřetí v historii klubu postoupili do nejvyšší krajské soutěže. V horkém sobotní odpoledni jsme vstoupili počtvrté v historii do KP a na Bolevci se nám opět dařilo. Hřiště bylo značně zdevastované panujícími vedry, tvrdé se sluncem spálenou trávou.

Samotný zápas byl vyrovnaný, hraný ve vysokém tempu. Obě mužstva vstoupila do zápasu opatrně, Luby se postupem času stále více tlačili na polovinu domácích a v 33. minutě se ujali vedení - po rohovém kopu Voráče střílel z hranice šestnáctky Čipera, jehož střelu bolevecký brankář jen s námahou vyrazil před dobíhajícího Křížka, pro kterého už nebyl problém uklidit míč do branky. Do konce poločasu Bolevec přidal, ale naši branku ohrozil jen z několika standartních situací. I do druhého poločasu vstoupili Luby aktivně, v 59. minutě se dokázal prosadit po centru z levé strany hlavou stoper Pivoňka. Bolevec poté přeskupil sestavou, stoper Bublík se posunul do středu hřiště a na obrazu hry to bylo znát. Bolevec získal převahu, ale obrana Lub odolala. Když už byl v největší šanci domácích brankář Kalaš překonán, zastoupil ho na brankové čáře hlavičkující Pivoňka. Na druhé straně hřiště zahrozil dalekonosnou střelou Čipera. Lubům se podařilo po brejku v závěru utkání vstřelit ještě jednu branku, když střídající Čížek našel před prázdnou brankou Lyska. Tato branka ale pro údajný ofsajd uznána nebyla.

branky: 33. Křížek Karel, 59. Pivoňka Marek.

Sestava : Kalaš Jan (K) - Sýkora Filip, Vejskal Martin,Pivoňka Marek, Lávička Michal - Voráč Jan (72. Kvítek Patrik), Čipera Pavel, Sysel Marek (82. Šleis Karel), Křížek Karel (76. Čížek Aleš)  -  Koželuh Vojtěch - Cole Jerome (89. Lysek Jakub). 

OP muži : LUBY B - NEZAMYSLICE 1:3 (0:1) V úvodním utkání podzimu přivítala domácí rezerva na svém hřišti opět mužstvo Nezamyslic, se kterým se utkala v posledním zápase jarní části. Tentokrát měli hosté více štěstí a výsledkem 1:3 vrátili domácím porážku z posledního jarního kola. Domácí měli po celý zápas územní převahu, vypracovali si několik vyložených gólových příležitostí, ale střelecky se jim nedařilo. Jediným světlým okamžikem byla 55. minuta, kdy vyražený míč hostujícím brankářem dostal k Dominiku Raišlovi a ten vyrovnával na 1 : 1. Jinak se domácí v koncovce trápili a zahazovali i ty nejvyloženější šance. Hosté naopak dali domácím lekci v produktivitě a brankami Jaroslava Krejčího v 55., Jaromíra Hlaváče v 63. a Michala Hupky v 80. minutě rozhodli o svém vítězství 1:3.

branky: 55. Raišl Dominik  -  34. Krejčí Jaroslav, 63. Hlaváč Jaromír, 80. Hupka Michal.

Sestava : Vlach Karel (45. Hromada Vlastimil), Lysek Jakub, Heřman Štěpán (25. Blohmann Tomáš), Voráček Přemysl (66. Smolík Pavel), Kvítek Patrik, Sydorenko Vasyl (66. Flax Tomáš), Čížek Aleš, Nový Jiří, Havlovic Marek (80. Voráč Jan), Raišl Dominik a Švec Radek.