Muži otočili zápas v Horšovském Týně

24.04.2016 08:49

KP muži: FC DYNAMO HORŠOVSKÝ TÝN - LUBY 1:2 (1:0) Domácí Horšovský Týn má v jarní části velké problémy - chybí patrně šatny (převlékali jsme se v autobuse), hráči (domácí začali zápas pouze v 10, přesto nám vstřelili branku...), míče (měli pouze 3, které neustále zakopávali) i diváci. A tak zápas začal v komorním prostředí před hrstkou diváků, navíc pro náš tým hrůzostrašně - v 6. minutě unikl Vacík po pravé straně a po chybném vyběhnutí našeho brankáře poslal míč do prázdné branky. Chvíli na to domácí doplnili počet svých hráčů na potřebných 11 a po zbytek prvního poločasu házenkářským způsobem bránili svoje pokutové ůzemí. Luby se snažily o vyrovnání, měli velkou převahu, ale jak Křížek, tak i Koželuh hlavou po rohovém kopu své šance neproměnili. V druhém poločase se nám podařilo naštěstí brzo vyrovnat, Jakub Nešpor vystihl malou domů a předložil Martin Vejskalovi, který míč uklidil do odkryté domácí branky. Po brance se ale další náš tlak nekonal, naopak v této fázi utkání byli lepším týmem domácí. Navíc v 77. minutě opustil hřiště po druhé ŽK Pavel Čipera a přesilovku tak pro změnu hráli domácí hráči. Rozhodnutí padlo v 86. minutě, když dobře hrající Karel Křížek probil domácí obranou a na hranici pokutového území byl faulován. Domácí hráč byl vyloučen a z nařízeného TK stoper Marek Pivoňka obstřelil přízemí střelou zeď a rozhodl tento důležitý zápas v náš prospěch.

Branky: 6. Vacík Jan - 52. Vejskal Martin, 87. Pivoňka Marek. Rozhodčí: Lhoták Luděk - Šimek František, Kříž Lukáš. Delegát: Bláha Vladimír, 80 diváků, ŽK 3:3, ČK 1:1 (86. Rada Václav-zmaření  zjevné brankové příležitosti  - 77. Čipera Pavel 2x ŽK).

Sestava TJ Start Luby: J. Kalaš – M. Křížek (87. V. Sydorenko), V. Koželuh, M. Vejskal, J. Nešpor, P. Čipera (2 ŽK) (ČK 77), Z. Rückl (80. M. Havlovic), K. Švátora (83. P. Sysel), F. Sýkora, A. Čížek, M. Pivoňka (ŽK).

OP muži: LUBY B - KAŠPERSKÉ HORY 4:2 (4:1) První poločas přihlížející diváky určitě uspokojil, naši hráči soupeře přehrávali a získali vedení 4:1. V druhém poločase hra upadla, chyběl pohyb a tak hosté z Kašperských Hor v závěru snížili na 4:2. Branky: 1. Šůs Miroslav, 24. Šůs Miroslav, 27. Sydorenko Vasyl, 42. Raišl Dominik - 17. Rejšek David, 87. Řimnáč Daniel. Rozhodčí: Šmrha Miroslav, 69 diváků, ŽK 2:0.

KP žáci st. : LUBY - FK NEPOMUK 10:2 (7:1)V dalším mistrovském utkání přivítali domácí na svém hřišti družstvo Nepomuka. V kompletní sestavě potvrdili roli favorita utkání a jednoznačně svého soupeře přehráli 10 : 2. Hned od začátku utkání si vynutili převahu, dařila se kombinace a prosadili se i střelecky, i když ještě několik dalších vyložených šancí zůstalo nevyužito. Gólový účet otevřeli domácí v 8. minutě, kdy Jan Holý šikovným lobem přehodil brankáře na 1 : 0. Další branku domácích přidal ve 14. minutě Matěj Pivoňka, který střelou z dálky zvýšil na 2 : 0.  Ve 25. minutě se po nedorozumění v obraně dostal k míči hostující Antonín Viktora a přesnou střelou snížil na 2 : 1. Domácí ale pokračovali v náporu a hned o minutu později zvýšil Radek Mužík na   3 : 1. Ve 27. minutě využil zaváhání hostující obrany Kamil Gajdoš a nabídnutou šanci proměnil na 4 : 1. O další branku se postaral znovu kapitán Matěj Pivoňka, jehož střela ve 29. minutě znamenala vedení 5 : 1. Ve 31. minutě unikl po levé straně Radek Mužík a jeho přihrávku zužitkoval Tomáš Votava na 6 : 1, ve 33. minutě zvyšoval Pavel Flosman, po přihrávce Tomáše Votavy na 7 : 1. Do konce poločasu mohli domácí ještě svoje skóre zvýraznit, ale Radek Mužík z pokutového kopu mířil vedle branky. Ve druhém poločasu za domácí ještě skórovali ve 40. minutě Kamil Gajdoš, ve 46. minutě Sebastian Malát. Za hosty ještě v 66. minutě znovu Antonín Viktora upravil skóre na 9 : 2, v 68. minutě uzavřel gólový účet na 10 : 2 Víťa Maňas.

Branky: 8. Holý Jan, 14. a 29. Pivoňka Matěj, 26. Mužík Radek, 27. a 40. Gajdoš Kamil, 31. Votava Tomáš, 33. Flosman Pavel, 46. Malát Sebastian a 68. Maňas Vít  -  25. a 66. Viktora Antonín. Rozhodčí: Brůha Radek, 50 diváků.

Sestava : Přibyl Ondřej, Schejbal David, Strolený Petr, Holý Jan, Štilip Jakub, Hajšman Daniel, Petrželka Jaroslav, Pivoňka Matěj, Flosman Pavel,  Gajdoš Kamil, Mužík Radek, Maňas Vít, Janda Leon, Malát Sebastian, Votava Tomáš, Pikhart Hynek a Šmíd Jakub. 

KP žáci ml. : LUBY - FK NEPOMUK 1:2 (1:1) Vyrovnaný duel rozhodl větší důraz a přímočarost Nepomuka před oběma brankami. branky: 5. Ouřada Filip - 23. Salák Lukáš, 50. Vladař Michal. Rozhodčí: Brůha Radek, 30 diváků .  

OP žáci ml. : LUBY B - PLÁNICE 1:6 (1:1) Branky: 14. Joachimsthaler Lukáš, 22. Javorský Jakub - 57. Panoš Patrik. Rozhodčí: Javorský Josef,50 diváků.