Zklamání v Nýřanech, mládež měla úspěšný víkend.

18.04.2015 08:13

1. A třída muži : DIOSS NÝŘANY - LUBY 2:0 (0:0) Na hřišti zachraňujících se Nýřan naši hráči předvedli vlažný profesorský fotbal, který k zisku bodů vést nemohl. Co bylo platné, že jsme po většinu utkání měli územní převahu a držení míče na našich kopačkách, když jsme se do vážnější brankových příležitostí téměř nedostávali. Nýřany se po celý zápas soustředily na precizní defenzivu, což jim nakonec přineslo úspěch. O výsledku se rozhodlo mezi 50.-60. minutou utkání, když se domácí nejprve překvapivou střelou ze střední vzdálenosti dostali do vedení 1:0, chvilku poté pak domácí stoper (45 let !) z TK obstřelil přízemní střelou zeď a překvapil tak brankáře Kodeše, který nahradil distancovaného Kalaše, a na obou inkasovaných brankách měl bohužel svůj podíl viny. Do konce utkání jsme pak měli výraznou převahu, v závěrečné čtvrthodině jsme si konečně vypracovali i několik vyložených brankových příležitostí, které však například Koželuh nebo Švátora stejně nedokázali proměnit.

OP muži : LUBY B - BĚŠINY 4:1 (1:1) Úvod utkání patřil domácím, kteří již ve 3. minutě utkání vedli 1 : 0, když přihrávku Jerome Cola usměrnil do branky hostů Miroslav Šůs. Další velkou šanci měl v 8. minutě domácí Jerome Cole, jehož hlavičku po rohovém kopu vyrazil hostující brankář na roh. V 18. minutě utkání se hostům podařilo vyrovnat, když po rozehraném přímém kopu hlavou přesně trefil David Mayer. Když ve 28. minutě nevyužil velkou šanci Petr Sysel, který po rohovém kopu hlavou mířil vedle branky, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu 1 : 1. Úvod druhého poločasu byl vyrovnaný, domácí se střelecky začali prosazovat ve druhé polovině poločasu. Nejdříve na 2 : 1 zvyšoval v 66. minutě Aleš Čížek po rohovém kopu, v 73. minutě prostřelil hostujícího brankáře na 3 : 1 Patrik Kvítek a na konečných 4 : 1 uzavřel v 90. minutě Petr Sysel. Domácí se tak mohli radovat ze zisku tří bodů.

Branky: 2. Šůs Miroslav , 66. Čížek Aleš, 72. Kvítek Patrik, 90. Sysel Petr-  16. Mayer David.  Rozhodčí Pastyřík , ŽK 3:2, diváků 120.  

Sestava : Vlach Karel, Kvítek Patrik (84. Lysek Jakub), Křížek Miroslav, Cole Jerome, Lávička Michal, Šůs Miroslav, Sydorenko Vasyl (54. Voráček Josef), Voráček Přemysl (46. Havlovic Marek), Sysel Petr, Čížek Aleš (80. Kováč Pavel) a Švec Radek.

KS dorost - LUBY - STOD branky : Šilha Radek 2 , Pivoňka Michal, Šleis Karel. Žk 1:0. Čk 0:0 Diváků 30. Rozhodčí Bína Roman .

Sestava domácích: Jiřinec Pavel - Gebel Alexandr, Lysek Jakub, Kalista Radek, Toman Ondřej - Mašek Michal - Talaš Jakub, Hosnedl Adam, Šleis Karel, Šilha Radek - Pivoňka Michal, střídali: Plánička Václav, Bureš Tomáš, Hošťálek Luděk, Petlan František, Maňas Vít a Flax Tomáš (ŽK).

KP žáci st. : LUBY - SUŠICE 3:2 (0:1) V dalším utkání KP starších žáků přivítali domácí na svém hřišti hosty ze Sušice. Domácí s úzkým kádrem tentokrát zabojovali a v dramatickém derby utkání vybojovali na jaře své první vítězství. Úvod utkání byl vyrovnaný, oba soupeři se dostávali do gólových příležitostí. Už v 5. minutě utekl hostující obraně rychlonohý Sebastian Malát, ale jeho střelu brankář vyrazil. Naopak hosté z následného protiútoku v 6. minutě dokázali překonat domácí obranu i brankáře, úspěšným střelcem byl Martin Mach a hosté vedli 0 : 1. Domácí mohli srovnat v 16. minutě, kdy znovu Sebastian Malát utekl obráncům, ale i jeho druhý pokus brankář zlikvidoval. Úvod druhého poločasu patřil domácím, kteří zatlačili svého soupeře na jeho polovinu a podařilo se proměnit střelecké příležitosti. Ve 37. minutě uvolnil Matěj Pivoňka přesnou přihrávkou Sebastiana Maláta a ten srovnal stav utkání na 1 : 1. O dvě minuty později, ve 39. minutě zahrával přímý kop kapitán, Matěj Pivoňka a zvýšil na 2 : 1. Ve 45. minutě to byl znovu Matěj Pivoňka, který si naběhl na centr Dominika Černého a zvýšil na 3 : 1 pro domácí. Hosté ještě dokázali snížit na rozdíl jediné branky, když v 57. minutě proměnil Václav Němec pokutový kop za nastřelenou ruku domácího obránce. V nervózním závěru už domácí svoje vedení udrželi a mohli se tak radovat z cenného vítězství. Velmi dobrý výkon na straně domácích podali kapitán Matěj Pivoňka, Sebastian Malát a brankář David Schejbal.

Branky:  37. Malát Sebastian, 39. a 45. Pivoňka Matěj -  6. Mach Martin, 57. Němec Václav ( PK ). Rozhodčí  Petrželka František, ŽK 0 : 2, diváků  40.

Sestava : Schejbal David, Kaiser Ondřej, Štilip Jakub, Černý Dominik, Flosman Pavel, Pivoňka Matěj, Böhm Marek, Stelzer Jakub, Maňas Vít, Keřlík Adam, Malát Sebastian, Votava Tomáš a Kafka Filip.

KP žáci ml. : LUBY - SUŠICE 3:3 (1:0) PK 7:6 Vyrovnaný zápas, který vyvrcholil penaltovým rozstřelem, při kterém se na obou stranách vystřídalo 10 střelců - tím posledním úspěšným byl nejmladší hráč domácích Vašek Řeřicha a zajistil jim tak druhý bonusový bod. Lubští mladší žáci si v první půli vypracovali více střeleckých příležitostí a v 16. minutě ujali vedení zásluhou Dana Hajšmana, který přízemní střelou překonal obrovitého brankáře Sušice. V druhém poločase ale získala převahu Sušice a pro ni štastně se jí podařilo otočit skore, když si nejdříve neporadil domácí brankář se střelou Pitla z velké dálky a následně přímo "ukázkovým" vlastním gólem. Naštěstí pro Luby prokázal opět své střelecké kvality Filip Ouřada a vrátil tak domácím vedením, které však neudrželi - v 58. minutě se kopala penalta za nastřelenou ruku a bylo vyrovnáno na 3:3.

Branky: 16. Hajšman Daniel, 47. a 52. Ouřada Filip - 36. Pitel Richard, 44. vlastní, 58. Papež Jakub z penalty. Rozhodčí Petrželka Fr., hráno bez karet, diváků 50.

OP žáci ml. : MOCHTÍN - LUBY B 1:3 (1:1) branky: Potužník - 26.,48. Pikhart Hynek, 53. Říha Jan. Rozhodčí Petrželková Kateřina, bez karet, diváků 30.      

TURNAJE PŘÍPRAVEK :

přípravka starší B (r. 05) :Svéradice 4:5; Plánice 0:3; Janovice 2.2