"Malé derby" jasně pro Luby - černý Angličan Jerome Cole se uvedl dvěma brankami

29.03.2015 09:43

1. A třída muži : START LUBY A - SENCO DOUBRAVKA B 1:2 (1:0) Roli favorita nezvládli domácí v dalším utkání I. A třídy mužů se zálohou SK Senca Doubravky. Úvod utkání patřil domácím, kteří začali náporem a už v 11. minutě vedli 1 : 0, když nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Jan Voráč. Po půlhodině však domácí ve svém tlaku polevili, hosté vyrovnali hru a měli i velkou šanci na vyrovnání, když ve 38.minutě brankář Kalaš konečky prstů vyrazil střelu Vaigla na břevno a následnou dorážku z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. Ani ve druhé půli nenavázali domácí na první půlhodinu utkání, hosté je nepustili do žádné vyložené šance a naopak sami udeřili, když v 53. minutě zahrával trestný kop Kamil Krýsl a přesnou ranou k tyči srovnal na 1 : 1. V 69. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Pavel Vaigl, domácí zvýšili tlak, ale vyloženou šanci si nevypracovali. Tak přišel trest v 83. minutě, kdy se hosté ujali vedení 1 : 2, když centrovaný míč do pokutového území přizvedl hlavou za Kalašova záda Filip Kuťák. Do konce utkání se již domácím nepodařilo srovnat nepříznivý stav a tak nečekané vítězství odváží soupeř z Doubravky.

branky: 11. Voráč Jan (PK)  -  53. Krýsl Kamil, 83. Kuťák Filip. ČK: 0:1 (69. Vaigl Pavel), ŽK – Sysel Marek, Kvítek Patrik, Čížek Aleš a Koželuh Vojtěch.

Sestava : Kalaš Jan, Voráč Jan, Křížek Karel (76. Cole Jerome), Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch (76. Voráček Přemysl), Vejskal Martin, Kvítek Patrik, Sysel Marek, Švátora Karel (80. Nešpor Jakub), Turner Václav a Čížek Aleš.

OP muži : LUBY B - KLATOVY B 4:0 (2:0) Poprvé na jaře před domácím publikem se představila domácí rezerva v mistrovském utkání a hned v derby se sousedními Klatovy B. Soupeř se dostavil pouze s jedním hráčem na střídání a domácí hned od úvodu ovládli průběh hry. Už v 5. minutě utkání faulovala hostující obrana pronikajícího Pavla Čiperu a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Vasyl Sydorenko – 1 : 0. V 18. minutě se poprvé prosadila domácí posila z Anglie Jerome Cole, který z hranice trestného území přehodil vybíhajícího brankáře hostů a upravil poločasové skóre na 2 : 0 pro domácí. Ve druhém poločasu pokračoval tlak a převaha domácího mužstva. Ze šancí, které si domácí vytvořili, dokázali proměnit jen dvě. Nejprve v 58. minutě se podruhé v utkání prosadil Jerome Cole, když proměnil na 3 : 0 centr z pravé stany, na konečných 4 : 0 zvyšoval Josef Voráček rovněž po centru z pravé strany. Nečekaný průběh derby tak zaslouženě vyzněl pro domácí rezervu.

Sestava : Vlach Karel, Cole Jerome, Rückl Zdeněk, Nešpor Jakub (71. Kováč Pavel), Voráček Josef, Čipera Pavel, Sydorenko Vasyl (56. Šůs Miroslav), Sysel Petr, Havlovic Marek (64. Vlach Jiří), Pivoňka Marek a Švec Radek.
Branky:  5. Sydorenko Vasyl (PK), 18. a 58. Cole Jerome, 64. Voráček Josef. Rozhodčí   Vladislav Stach; ŽK 1:2.; diváků 60. 

KS dorost - NÝRSKO - LUBY 1:0 (0:0). Dorostenci jeli do Nýrska bez svých opor Šleise a Lyska. Po celý zápas byli domácí lepší, ale prosadit se dokázali až v 82. minutě. Dorost předvedl bojovný výkon, za který by bod zasluhoval. 

Sestava: Jiřinec Pavel - Bíško David, Vlach Jiří, Kalista Radek, Černý Dominik - Mašek Michal - Flax Tomáš, Hosnedl Adam, Bureš Tomáš, Hošťálek Luděk (žk) - Talaš Jakub, střídali: Jindra Lukáš a Plánička Václav.

Branka: Trefanec. Rozhodčí: Koura Radim. ŽK: 1:1. diváků: 20.

KP žáci st. : TJ PŘEŠTICE - LUBY 5:0 (2:0) Hosté v dalším zápase na půdě soupeře měli problémy se sestavou a bez šesti hráčů základní sestavy nestačili na svého soupeře z Přeštic. Domácí měli navrch fyzicky i herně, ale v první půlhodině se nemohli střelecky prosadit. Až v závěru první půle skórovali Hejhal a Šesták, další tři branky ve druhé půli přidali Jánský, Pipaš a Frýbort. Hosté si vypracovali jen jedinou vážnější šanci, ale Matěj Pivoňka trefil jen břevno soupeřovy branky.

Sestava : Schejbal David, Gajdoš Kamil, Háša Martin, Štilip Jakub, Černý Dominik, Flosman Pavel, Pivoňka Matěj, Böhm Marek, Keřlík Adam, Svoboda Martin, Votava Tomáš a Kafka Filip.

KP žáci ml. : TJ PŘEŠTICE - LUBY 3:1 (0:0) branka: Janda Leon. Utkání divákům příliš fotbalové krásy nenabídlo, byl to spíš boj ve středu hřiště. Po bezbrankovém poločase se Přeštice ujaly vedení, našim mladším žákům se brzy nato podařilo vyrovnat, když se po rohovém kopu Hynka Pikharta dokažál prosadit Leon Janda. K naší smůle byl ale tentýž hráč vzápětí "úspěšný" i po rohu domácích, když usměrnil míč pod břevno vlastní branky. Třetí branka domácích padla až v posledních vteřinách zápasu po hrubé chybě brankáře v rozehrávce.