Jaro 2017 začalo zápasy s Jiskrou Domažlice

12.03.2017 14:26

KP muži : JISKRA DOMAŽLICE B - LUBY 1:0 (0:0)  Úvod jarní části sezóny přisoudil Lubům rezervu třetiligových Domažlic, hrálo se podle očekávání na UMT. Domácí  nastoupili k utkání s kapitánem Pavlem Javorským, mj. lubským odchovancem, a navíc posíleni hráči A týmu Braunem a Špírkem. První poločas přinesl oboustraně rychlý fotbal, domácí si v závěru poločasu vynutili díky přesnější kombinaci a dobře zahrávaným standartkám (zejména Špírkem) mírnou převahu a několik střel na lubskou branku, kde byl ale vždy připraven brankář Kalaš. Naproti tomu obranu domácích nejvíce zlobili Koželuh, Cole a hlavičkář Nešpor. Po bezbrankovém poločase musel být pro zranění střídán Karel Křížek v 55. minutě. Rozhodující okamžik zápasu přišel v 61. minutě, kdy byl domažlický útočník Sova dříve u dlouhého nákopu než brankář Kalaš a dokázal ho hlavou přelobovat. Luby se snažily do konce zápasu minimálně o vyrovnání, což se jim ale i přes některé slibné akce nepodařilo.

Sestava Lub : Kalaš - Švec, Vejskal, Čížek, Sýkora - Křížek K.(55. Štastný),Cole, Koželuh, Voráč (85. Šleis) - Nešpor, Švátora (61. Kvítek). Připraveni byli ještě Jiřinec a Maňas.

Branky: 61. Sova Tomáš. Rozhodčí: Homr Michal.180 diváků.

KP žáci st. : LUBY - JISKRA DOMAŽLICE 5:1 (3:0) Lubští starší žáci, jakoby se už nemohli dočkat jara, vstoupili do utkání s velkou vervou a hned v ůvodu uštědřili hostům z Domažlic dvě rychlé branky, které jim dodali patřičné sebevědomí do zbytku zápasu. Nejprve prošel v 2. minutě jako nůž máslem obranou Domažlic rychlonohý Filip Ouřada a po zemi s přehledem obstřelil brankáře. O 4. minuty později unikl po pravém křídle kapitán Tomáš Votava a rovněž se nemýlil. V 22. minutě rozebrali přesnou kombinací obránce hostů Pikhart, Holub a střelec Jan Holý. Další gólovky zejména Jan Hajšmana a Leona Jandy zůstali nevyužity. Druhý poločas začali sice hosté náporem, ale vítr z plachet jim vzal krásnou indivuduální akcí opět Jan Holý a zvýšil na 4:0 v 42. minutě. V 46. minutě Domažlice sice snížily rychlíkem Chodorou, ale víc už jim lubská obrana nedovolila. Příležitost dostali všichni hráči z lavičky, minutu před konce navíc završil skore přesnou střelou z hranice šestnáctky opět Filip Ouřada.

branky: 2. a 69. Ouřada, 22. a 42. Holý Jan, 6. Votava Tomáš - 46. Chodora. Rozhodčí Jakš Jiří ml. Diváků 30.

KP žáci ml. : LUBY - JISKRA DOMAŽLICE 2:2 (1:1) PK 3:4 Vyrovnaný zápas dospěl až k penaltovému rozstřelu, který přinesl druhý bod hostům z Domažlic.

branky: 4. a 53.(PK) Beránek Dominik - 30. Tran, 50. Macán. Rozhodčí Jakš Jiří ml. Diváků 30.