Dvojzápas s Nepomuk skončil remízou

09.03.2015 08:26

Začátek jarní části krajských soutěží nabídl mj. dva duely Nepomuk - Luby, a to včetně atraktivního zápasu mužů v 1.A třídě.

1. A třída muži - LUBY - FK NEPOMUK 1:0 (0:0) 

V prvním mistrovském utkání jara přivítali domácí na svém hřišti hosty z Nepomuka. Za krásného počasí, před početnou diváckou kulisou a pod taktovkou dámského tria rozhodčích domácí zvítězili 1 : 0, ale spokojenější mohou být s výsledkem než s předvedenou hrou. Hosté měli od začátku utkání herní převahu a brankář Kalaš už ve 4. minutě svým zákrokem podržel domácí po nebezpečné střele hostujícího útočníka. Domácím se nedařila kombinace, zpracování míče a vyhrávání osobních soubojů, až ve 37. minutě poprvé vážněji ohrozili hostující branku po šanci Švátory. Protože i hosté měli problémy s přesností přihrávek a koncovkou, skončila první půle bez branek. Také ve druhé půli se hrál fotbal plný nepřesností, osobních soubojů a bez šancí na obou stranách. V 64. minutě utkání byl po faulu a druhé žluté kartě vyloučen domácí Aleš Čížek a domácí pokračovali pouze s 10 hráči. V 71.minutě se k míči dostal Patrik Kvítek, bez otálení se odhodlal ke střele, která, k radosti domácích, skončila za zády hostujícího brankáře Barocha. Hosté se v početní výhodě snažili o vyrovnání, ale neměli štěstí v koncovce. V samotném závěru, v 87. minutě, nabídli domácí hostům dvojnásobnou přesilovku, když po druhé žluté kartě musel do sprch Marek Sysel. Žádný gól už ale nepadl a tak domácí se štěstím uhájili těsné vítězství 1 : 0.

Branky: 71. min. Kvítek Patrik 

Rozhodčí Šauflová Jana, Špindlerová Zuzana a Hessová Tereza. ŽK: 7:1 !!! ČK: 2:0 (64. Čížek Aleš a 87. Sysel Marek (oba po 2. ŽK) !!! Diváků : 280 !

Sestava domácích: Kalaš Jan, Voráč Jan, Křížek Karel (90. Papay Petr), Sýkora Filip, Vejskal Martin, Kvítek Patrik (71. Čipera Pavel), Voráček Přemysl (79. Sysel Petr), Sysel Marek, Švátora Karel (61. Kazmirčík David), Turner Václav a Čížek Aleš.
 
KS dorost - FK NEPOMUK - LUBY 4:1 (1:1) Branky: Petlan František. ŽK: 1:0
Po nadějné první půli, ve které naši dorostenci drželi s domácím týmem krok, přišli v druhém poločase chyby v defenzivě, které rozhodli o nakonec vysoké výhře Nepomuku.
 
Sestava hostů: Toman Ondřej - Bíško David, Vlach Jiří, Lysek Jakub, Kalista Radek - Mašek Michal - Petlan František, Šleis Karel, Hosnedl Adam, Plánička Václav - Šilha Radek, střídali: Bureš Tomáš, Hummel Jiří, Talaš Jakub, Flax Tomáš.