Dorostenci se rozjeli - vyhráli i v Chotěšově

24.05.2015 09:21

1.A třída muži : LUBY A - NÝRSKO 0:1 (0:0) V tradičním derby přivítali domácí na svém hřišti hosty z Nýrska. Domácí mají problémy s koncovkou a potvrdili to, bohužel, i v tomto utkání. Po vyrovnané první půli, kdy ani jeden ze soupeřů neměl vyloženější šanci, to byli domácí, kteří měli ve druhé půli více ze hry, ale všechny jejich akce končily buď špatnou finální přihrávkou, nebo na dobře organizované obraně hostů a pokud se už dostali do zakončení, tak žádný ze střelců branku hostů netrefil. Hosté zlobili z rychlých protiútoků a po jednom takovém, v 86. minutě, vstřelili jediný gól utkání, když vyražený míč dorážel do otevřené branky nekrytý Michal Trefanec. Do konce utkání už se stav nezměnil, a tak si šťastnější hosté odvážejí tři body za výhru 0:1.

Sestava : Kalaš Jan, Voráč Jan, Křížek Karel, Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Voráček Přemysl, Švátora Karel (78. Šleis Karel), Turner Václav, Čížek Aleš (78. Lysek Jakub) a Pivoňka Marek.

OP muži : MĚCHOLUPY - LUBY B 4:1 (0:0) branka: Voráček Přemysl. Díky krajně nezodpovědnému přístupu některých hráčů ke kolektivní hře zvané fotbal odjížděl k zápasu do Měcholup B tým s velice mladým kádrem, v němž bylo více dorostenců, kteří měli za sebou dopolední úspěšný zápas v Chotěšově, než hráčů kádru naší rezervy. Výsledek je vzhledem k průběhu utkání krutý, domácím se podařilo navýšit skore až v závěru zápasu do otevřené obrany Lub. První poločas branku nepřinesl, rozhodčí Šmrha přehlédl i penaltový zákrok na dobře hrajícího Zdeňka Rückla. V úvodu druhého poločasu se domácí ujaly vedení Brožem, brzy na to však srovnal po individuální akci Voráček. Za další minutu však Měcholupy opět strhli vedení na svoji stranu, prosadil se exšvihovský Havlíček. Zbytek zápasu přinesl naši snahu o vyrovnání, bohužel bez kýženého gólového efektu. 

KS dorost : CHOTĚŠOV - LUBY 1:2 (0:1) branky: Šleis Karel 2. Dorostenci jsou na vítězné vlně, z posledních 6 zápasů získali z 18 možných bodů plných15. Zápas v Chotěšově zvládli také, i když domácí disponují velice kvalitním kádrem a právem jsou v popředí tabulky KS. Po vyrovnaném prvním poločase získali domácí v druhém poločase převahu, přesto díky střelecky disponovanému Karlovi Šleisovi putují všechny 3 bodu do Lub. 

Sestava: Jiřinec Pavel - Gebel Alexandr, Lysek Jakub, Mašek Michal, Černý Dominik (ŽK) - Vlach Jiří - Šilha Radek, Hosnedl Adam, Šleis Karel (ŽK), Toman Ondřej - Pivoňka Michal, střídali: Maňas Vít, Hummel Jiří, Bureš Tomáš a Plánička Václav.

OP žáci ml. : 

HRÁDEK - LUBY B 4:2 (2:1)  Branky: Ouřada Filip, Panuš Adam. 

PAČEJOV - LUBY B 4:3 (2:1)  Branky: Hynek Pikhart, Jan Říha,  Jan Holý. 

 

EON Cup 2015 v Rokycanech 

Fotbalový turnaj pro hráče do 10 let – E.ON Junior Cup – má za sebou první polovinu kvalifikačních turnajů. V Rokycanech se představilo 24 mužstev včetně TJ START LUBY a po celodenním maratonu se z postupu radují kluci SK ZČE Plzeň, kteří ve finále zdolali Nepomuk gólem v posledních sekundách.

Od rána až do pozdního večera se hrálo v sobotu 23. května kvalifikační kolo E.ON Junior Cupu v západočeských Rokycanech. Hrálo se 2x 5+1 na osmi hřištích systémem základních skupin a následného play-off.

Náš tým vedený trenéry Oldou Juřinou a Davidem Denkem v konkurenci nejlepších týmů z celého Plzeńského kraje obstál a obsadil 8. místo.  Do semifinále se  ale probojovali hráči FC Nepomuk, FK Kohouti Rokycany, SK ZČE Plzeň a FK Hořovicko. Finále pak nabídlo obrovský boj. Nepomuk se proti favorizované Plzni nedal a hrál se otevřený fotbal. Těsně před koncem zápasů byl stav po součtu nerozhodný 2:2 a většina diváků se už těšila na pokutové kopy. Během posledních sekund druhé půle se ale k míči dostal Jan Domanský a střelou k pravé tyči rozhodl. SK ZČE Plzeň se tak 4. – 6. září představí na Velkém finále E.ON Junior Cupu v Roudném nedaleko Českých Budějovic.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen střelec rozhodující finálové branky Jan Domanský (SK ZČE Plzeň). Nejlepší brankář i střelec byli z domácího týmu. Cenu pro nejlepšího gólmana si odnesl Nicolas Buchar a nejlepším střelcem byl Sebastian Horváth (24 branek).

Konečné pořadí turnaje:

1. SK ZČE Plzeň
2. FK Nepomuk
3. FK Kohouti Rokycany
4. FK Hořovicko
5. SK Klatovy 1898
6. TJ Sokol Mladotice
7. FC Viktoria Plzeň
8. TJ Start Luby
9. TJ Baník Stříbro
10. FC Rokycany
11. TJ Sokol Stráž
12. TJ Košutka Plzeň
13. FK Horažďovice
14. TJ Sokol Město Touškov
15. TJ Dioss Nýřany
16. TJ Přeštice
17. FK Tachov
18. TJ ZKZ Horní Bříza
19. FK Planá
20. TJ Keramika Chlumčany
21. SK Slavia Vejprnice
22. TJ Sokol Losiná
23. Starý Plzenec
24. TJ Sokol Kralovice

Základní skupiny        
  TJ Keramika Chlumčany 2:13 TJ Start Luby  
  TJ Start Luby 2:18 SK ZČE Plzeň  
  FK Planá 1:6 TJ Start Luby  
Osmifinále        
  TJ Start Luby 6:2 TJ Sokol Město Touškov  
         
Čtvrtfinále FK Kohouti Rokycany 27:0 TJ Start Luby  
O umístění        
  TJ Start Luby 4:10 SK Klatovy 1898  
O 7. místo TJ Start Luby 5:10 FC Viktoria Plzeň