Dorost prodloužil sérii vítězství

02.05.2015 14:20

1.A třída muži : ŽICHOVICE - LUBY 0:0 PK 4:5 Rozhodčí Maroušek ,ŽK 1:2,ČK 0:1(Koželuh V.), diváků  80. Zápas dvou momentálně trápících se týmů byl vyrovnaný, přestože Luby hráli od 54. minuty pouze o deseti hráčích po vyloučení Vojty Koželuha po dvou ŽK. Již v druhé minutě měly Luby gólovou šanci po akci Voráče, Švátory a ve skluzu zakončujícího Coleho. Domácí odpověděli v závěru poločasu střelou do břevna z hranice šestnáctky. V druhém poločase obdržel mezi 52. a 54. minutou dvě žluté karty za fauly do té doby výborně hrající Vojta Koželuh a musel předčasně opustit hrací plochu. Ale ani o jednoho hráče míň nebyly Luby horším týmem, domácí spoléhali víceméně na nakopávané míče na rychlonohé Butnara, s kterým si defenziva v lubská čele s Martinem Vejskalem poradila vcelku bez problémů. Zápas tak skončil bez branek. Následnou penaltovou loterii, která se lépe vyvíjela dlouhou dobu lépe pro domácí, nakonec zvrátil ve prospěch Lub brankář Honza Kalaš a poslední úspešný střelec Karel Křížek ml.

Sestava: Kalaš - Sýkora, Vejskal, Turner, Čížek - Voráč, Čipera (72. Sysel Petr), Koželuh V.,Křížek K. - Cole - Švátora (86. Koželuh J.). Připraveni dále byli Lávička Michal a Lysek Jakub.

OP muži : LUBY B - HRÁDEK 0:0, PK 2:4 Rozhodčí Stach, ŽK 4:0, diváků 80. Naše rezerva byla v zápase s dosud vedoucím celkem OP Hrádkem u Sušice překvapivě lepším týmem, doplatila však na neproměňování gólových šancí, a to včetně pokutových kopů. Od úvodních minut utkání drželi domácí krok s favoritem, oba soupeři si vytvářeli šance především ze standardních situací a byli to domácí, kteří měli blíže ke vstřelení gólu po šanci Petra Papaye, který ve 29. minutě přestřelil z malého vápna a po hlavičce Petra Sysla ve 41. minutě. Také ve druhé půli se hrál vyrovnaný fotbal, největší šanci na skórování zahodili domácí, když v 51. minutě, za sražení Míry Šůse ve vápně, měli výhodu pokutového kopu, ale exekutor Zdeněk  Rückl poslal míč nad břevno soupeřovy branky. Do konce utkání se již žádná šance neujala a tak o vítězi rozhodovaly pokutové kopy. Hosté prokázali pevnější nervy a po vítězství 2 : 4 si tak odvezli dva důležité body do tabulky. Úspěšnými střelci na straně hostů byli Radek Holeček, Zdeněk Kodýdek, Antonín Štěpán a Jiří Brabec, za domácí proměnili Josef Voráček a Jan Koželuh. Střely Michala Lávičky a Vasyla Sydorenka zlikvidoval hostující brankář Ryba.

Sestava:  Vlach Karel, Papay Petr (63. Sydorenko Vasyl) Rückl Zdeněk, Cole Jerome (57.Blohmann Tomáš), Lávička Michal, Šůs Miroslav (80. Toman Ondřej), Voráček Josef, Havlovic Marek (72. Hanus Jakub), Sysel Petr, Koželuh Jan a Švec Radek.

KS dorost - LUBY - STAŇKOV 2:0 (2:0) branky : Flax Tomáš, Petlan František. Rohodčí Petrželka František, ČK 0:1, diváků 20. Dorostenci navzdory velké marodce, když museli pomoci dva starší žáci (Pivoňka Matěj a Černý Dominik) podali opět zodpovědný a koncentrovaný výkon od první do poslední minuty zápasu. Vedení znamenala v prvním poločase podařená střela Tomáše Flaxe z hranice pokutového území po akci Matěje Pivoňky. Vítězství pečetil v 90. minutě Franta Petlan ml., když obloučkem přehodil vyběhnuvšího brankáře Staňkova.

Sestava: Plánička Václav - Pivoňka Matěj, Vlach Jiří, Mašek Michal, Černý Dominik - Hosnedl Adam - Flax Tomáš, Petlan František, Šilha Radek, Toman Ondřej - Hummel Jiří, střídal: Hošťálek Luděk.

KP žáci st. : LUBY - DOMAŽLICE 0:2 (0:2) V dalším utkání KP starších žáků přivítali domácí na svém hřišti velmi kvalitního soupeře z Domažlic. Fyzicky vyspělejší hosté potvrdili roli favorita  a zaslouženě zvítězili 0 : 2. O branky se postarali v 16. minutě střelou z dálky Matěj Dufek a v 18. minutě dorážkou z bezprostřední blízkosti Vojtěch Černý. Domácí ale podali obětavý výkon a svou bojovností nedovolili soupeři zvítězit vyšším rozdílem branek, byli blízko i vstřelení branky, ale Matějovi Pivoňkovi se nepovedlo usměrnit do branky centr Dominika Černého. 

Sestava :  Schejbal David, Gajdoš Kamil, Kaiser Ondřej, Štilip Jakub, Toman Petr, Černý Dominik, Flosman Pavel, Pivoňka Matěj, Böhm Marek, Maňas Vít, Keřlík Adam, Malát Sebastian, Votava Tomáš a Kafka Filip.

KP žáci ml. : LUBY - DOMAŽLICE 2:2 (2:1) PK 4:5 branky: Jiříček David a Kaiser Daniel. Domácí mladší žáci byli Domažlicím vyrovnaným soupeřem, přestože hosté disponovali šiřším kádrem. Luby začali ospale, bez pohybu a dovolili hostům se brzy dostat do vedení. Až poté se "probudili" a podařilo se jim vyrovnat hru a otočit skore ve svůj prospěch. Domažlice začaly ale druhý poločas náporem, který vyústil ve vyrovnávací branku po rohovém kopu. Zbytek zápasu už změnu skore nepřinesl, penaltový roztřel stejně jako před týdnem v Nepomuku vyšel lépe soupeři, když rozhodla jediná neproměněná penalta na naší straně. 

OP žáci ml. : LUBY B - PAČEJOV 0:2 (0:1)  Rozhodčí Javorský Josef,  bez karet, diváků 30. V prvním poločase toho zejména domácí hráči mnoho divákům nepředvedli, hra byla oboustranně plná nepřesností a nakopávaných míčů. Tým Pačejova se opíral zejména o hrající dívky, které mají zejména fyzickou převahu nad ostatními aktéry zápasu. Druhý poločas přinesl zlepšený výkon a trvalou převahu Lub, ale bohužel i mizernou koncovku. O vítězství hostů tak rozhodl patrně větší důraz před oběma brankami.

TURNAJE PŘÍPRAVEK:

přípravka starší B:  Pačejov 0:7; Janovice 1:5; Svéradice 6:3

přípravka mladší A:  Hrádek A 1:5; Nýrsko A 0:5; Mochtín 6:2.

přípravka mladší B:  Nýrsko A 5:2; Janovice 6:3; Klatovy B 0:8