6 zápasů = 6 výher

01.06.2015 08:38

1.A třída muži : CHODOVÁ PLANÁ - LUBY A 2:3 (1:0)  branky: Švátora Karel 2, Cole Jerome. Důležitý zápas, který naši hráči nakonec navzdory tomu, že prohrávali o dvě branky, zvrátili ve svůj prospěch. Utkání začaly Luby aktivně, ale vypracované šance nedokázaly proměňovat. A tak přišel trest, po chybě brankáře Kalaše, pohodlně skoroval do prázdné branky domácí kanonýr Chval. Hororový průběh zápasu pokračoval i v úvodu druhého poločasu, v 48. minutě nezaváhal v solovém úniku domácí Ovčačík a bylo to už 2:0. Naštestí brzy na to ale vstřelil kontaktní branku střídající Karel Švátora, když dotlačil hlavou míč do branky. Vyrovnání přišlo po hlavičce Jerome Colea z rohového kopu v 65. minutě. V 70. minutě pak Chodová Planá chybovala ve středu hřiště, následoval rychlý protiútok - Čížek z levé strany našel na penaltě Křížka, který střelou z první orazítkoval břevno domácí branky, odražený míč pak naštěstí uklidil do branky opět Švátora, který protrhl jarní střeleckou smůlu a zajistil tak tři velice cenné body pro Luby.

Sestava: Kalaš - Sýkora,Vejskal, Turner, Pivoňka - Křížek K., Voráček P. (74. Sysel M.), Koželuh, Voráč (46. Švátora) - Cole (88. Sysel P.) - Čížek. 

OP muži : LUBY B - MALÝ BOR 5:1 (0:1) branky: 49. Čížek Aleš, 56. (PK), 67. a 75. Voráč Jan, 88. Švec Radek  -  31. Brož Karel. V důležitém utkání OP mužů o 6 bodů přivítala domácí rezerva na svém hřišti mužstvo Sokola Malého Boru. Pro domácí znamenala výhra posun do klidného středu tabulky a ústup ze sestupového pásma. Nastoupili proto v posílené sestavě a během úvodních 15 minut měli dvě velké šance, ale Honza Voráč ani jednu z nich neproměnil. Hosté, kteří také potřebují body pro jistotu záchrany, bojovali a ve 31. minutě se dokonce ujeli vedení, když střelou z úhlu prostřelil domácího brankáře Vlacha  Karel Brož na 0 : 1. Domácí znervózněli a do konce poločasu bylo k vidění jen spousta osobních soubojů a žlutých karet. Druhý poločas už patřil domácím a prosadili se i střelecky. Už ve 49. minutě vyrovnal na 1 : 1 střídající Aleš Čížek, potom přišly chvíle Honzy Voráče, který se blýskl hattrickem. Nejdříve v 56. minutě proměnil pokutový kop na 2 : 1, v 67. minutě po průniku z levé strany prostřelil hostujícího brankáře na 3 : 1 a v 75. minutě střelou z dálky zvyšoval už na 4 : 1. V závěru utkání ještě hosté nastřelili tyč domácí branky a na konečných 5 : 1 uzavřel skóre nevídaným sólem v pokutovém území hostů Radek Švec.

Sestava : Vlach Karel, Voráč Jan, Křížek Miroslav, Lávička Michal, Čipera Pavel (69. Švec Radek), Rückl Zdeněk (76. Johánek Marek), Nešpor Jakub (46. Čížek Aleš), Sydorenko Vasyl (46. Voráček Přemysl), Sysel Petr, Havlovic Marek (82. Kováč Pavel) a Sysel Marek.

KS dorost : LUBY - MRÁKOV 3:0 (1:0) branky: Pivoňka Michal, Šilha Radek a Talaš Jakub. Dorostenci jsou stále na vítězné vlně, z posledních 7 zápasů získali z 21 možných bodů plných 18. Zápas s posledním týmem tabulky KS Mrákovem zvládli bez vážnějších zaváhání, po celý zápas byli lepším týmem, za rozhodnutého stavu dostala příležitost i početná lavička náhradníků, když se na hřiště dostalo všech 18 hráčů našeho týmu. Herní převahu v prvním poločase zužitkoval pouze Michal Pivoňka, který vrátil do branky střelu kapitána Karla Šleise, která mířila do tyče. Další tutovky Šleise, Talaše i Ondry Tomana zůstaly nevyužity. V druhém poločase se blýskl parádní střelou z hranice pokutového území Radek Šilha a zvýšil na 2:0. Poté byl domácím vyloučen po druhé ŽK Ondra Toman, ale i v oslabení se domácí dokázali golově prosadit Jakubem Talašem - 3:0. Závěr zápasu přinesl snahu Mrákova o zkorigování výsledku, ale ani nařízená penalta, která skončila na tyči lubské branky, jim golovou radost nepřinesla.

Sestava: Jiřinec Pavel - Gebel Alexandr, Lysek Jakub, Mašek Michal, Toman Ondřej - Vlach Jiří - Flax Tomáš, Hosnedl Adam, Šleis Karel, Petlan František - Pivoňka Michal, střídali: Plánička Václav, Talaš Jakub, Šilha Radek, Bureš Tomáš, Černý Dominik, Bíško David a Hummel Jiří.

KP žáci st. : LUBY - HORAŽĎOVICE 4:1 (2:1) branky: 27. a 52. Mužík Radek, 29. Flosman Pavel, 57. Votava Tomáš  -  13. Bartheldy Václav. Protože o minulém víkendu měli domácí volno, svůj zápas na ZČE Plzeň předehrávali již v týdnu před tím, hráli podruhé za sebou na domácí půdě derby utkání, tentokrát s Horažďovicemi. Po vyrovnaném začátku utkání se domácí začali více prosazovat v útočné fázi a hlavně ve druhé půli měli daleko víc šancí, z nichž jen dvě skončily v soupeřově brance. Hosté se ujeli vedení ve 13. minutě utkání, když pronikli po pravé straně až do pokutového území domácích a Václav Bartheldy zakončil akci gólem na 0 : 1. Domácím se podařilo srovnat ve 27. minutě na 1 : 1, kdy se po pravé straně prosadil důrazný Radek Mužík. O dvě minuty později, ve 29. minutě přesně zakončil centr z levé strany Pavel Flosman a domácí vedli 2 : 1. Ve druhé půli se v 52. minutě znovu prosadil Radek Mužík, který po samostatné akci z úhlu zvyšoval na 3 : 1 a na konečných 4 : 1 uzavřel přesnou střelou po centru z levé strany Tomáš Votava. Další gól již nepadl i když příležitosti měli jak domácí, tak i hosté a tak se domácí po dlouhé době mohli radovat z vítězství.

Sestava : Schejbal David, Gajdoš Kamil, Kaiser Ondřej, Štilip Jakub, Toman Petr, Keřlík Adam, Černý Dominik, Flosman Pavel, Pivoňka Matěj, Mužík Radek, Maňas Vít, Thurnvald Václav, Votava Tomáš a Kafka Filip.

KP žáci ml. : LUBY - HORAŽĎOVICE 3:2 (1:0) branky: Kaiser Daniel 3. Zápas velice průměrné úrovně rozhodla střelecká pohotovost Dana Kaisera, který vstřelil všechny branky svého týmu. Horažďovice korigovaly výsledek až za rozhodnutého stavu 3:0, když v závěru utkání dvakrát překvapily střídajícího brankáře Lub ze střední vzdálenosti.

OP žáci ml. : LUBY - NALŽOVSKÉ HORY 5:3 (3:3) branky: Votava Tomáš 2 (1x PK), Pikhart Hynek, Janda Leon a Jiříček David. Rozhodčí Říha. Oba týmy působily unaveně. Přesto to byli domácí hráči, kteří měli více ze hry a vypracovali si více brankových příležitostí, ale jejich proměňování se příliš nedařilo. Po remízovém poločase se po přestávce střelecky prosadili pouze lubští Jiříček a Votava a rozhodli tak o vítězství svého týmu.